Влада попередила пенсіонерів про цікаву новацію на порталі ПФ.

Повідомляється, що з'явилася можливість замовити онлайн-запити, які підтверджені QR-кодом. Зокрема, маються на увазі довідки про страховий стаж, доходи пенсіонера, заробітну плату, а також про розмір сплачених внесків (форми ОК-5, ОК-7). Відповідною інформацією поділилася прес-служба Пенсійного фонду в Facebook.


Варто зазначити, що довідка QR-коду має ту ж силу, що і паперовий документ, завірений відповідальною особою Пенсійного фонду України. Так що тепер не обов'язково буде йти у відділення, щоб роздобути одну з перерахованих вище довідок.

До всього іншого, можна завантажити WEB-портал Пенсійного фонду в смартфон і в будь-який час бачити на телефоні всю свою трудову історію, доходи, новини, необхідну інформацію. Також при бажанні можна замовити собі послугу SMS-повідомлення, в яких буде повідомлятися про перерахунок пенсії та інші зміни в пенсійній виплаті. Це допоможе залишатися в курсі всіх подій.


Крім цього, на WEB-порталі ПФУ надається зручний онлайн-сервіс для роботодавців в "Кабінеті роботодавця", за допомогою якого можна простежити сплату єдиного соціального внеску і провести звірку з цього виду платежу.

Також тут можна замовити та отримати довідки за формою ОК - 7 по кожному працівнику підприємства та довідки про страховий стаж працівників для призначення страхових виплат.

Раніше "Hyser" писав про те, що крім індексації пенсій будуть додаткові етапи підвищення розміру виплат.

Також наш портал повідомляв, що замість збільшення розміру державних пенсій, громадяни України можуть побачити і зниження.

Нагадуємо, що обіцяні на липень 2021 року додаткові нарахування до пенсії, перенесли на жовтень.