Як буде змінюватися пенсійний вік в Україні

В Україні зараз продовжується пенсійна реформа, яка стосується і пенсійного віку. Так, очікується, що з часом і жінки, і чоловіки, в нашій державі будуть мати один й той самий показник. Ситуацію журналістам прокоментувала директорка департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Україні Олена Охріменко.

За словами експерта, та пенсійна реформа, яка зараз знаходиться практично на останньому етапі, розпочалася в Україні ще в 2011 році. З того часу поступово змінювалися деякі показники та вимоги для виходу на пенсію. Що стосується пенсійного віку вже з цього квітня, то і жінок він зросте.

Олена Охріменко пояснила, що в жінок, які народилися з квітня 1961 року, матимуть змогу вийти на пенсію вже в 60 років. Ті жінки, які народилися до квітня 1961 року, виходять на пенсію за старими нормами - в 59 років та 6 місяців.

Варто зазначити, що поступово пенсійний вік зростає так, щоб жінки і чоловіки виходили на пенсію однаково. Паралельно змінюються і вимоги до страхового стажу для вихода на відпочинок. Наприклад, в цьому році для того, щоб вийти на пенсію в 60 років треба мати мінімум 28 років страхового стажу (люди зі стажем від 18 до 28 років вже можуть почати отримувати пенсію в 63 роки).

До того ж не треба забувати про те, що зараз в уряді розробляють накопичувальну систему пенсій. Така система передбачує, що громадяни будуть платити додатковий податок, а після досягнення пенсійного віку вони зможуть забрати свої заощадження. Таким чином, вважають представники уряду, українці зможуть забезпечити собі гідну старість.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що вже з 1 березня очікується індексація пенсійних виплат.Стало відомо, що очікувати пенсіонерам.

Також повідомлялося, що деяким пенсіонерам вже з 1 липня цього року обіцяли нові надбавки. Однак, як виявилося в результаті, надбавок доведеться чекати ще кілька місяців. З'явилися подробиці ситуації.

Крім того, міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, скільки отримають в якості пенсії в майбутньому ті, хто заробляє приблизно середню заробітну плату по країні. Така сума може вас вразити.