У п'ятницю, 19 лютого в Україні відбулося багато цікавих подій. Портал Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

Зеленський звернувся до Ради

Президент України Володимир Зеленський повернув до парламенту закон про повернення конкурсів для держслужбовців з власними пропозиціями.

Глава держави заявив, що положення про виконання першим заступником міністра або заступниками (в період, коли посада міністра вакантна) тільки окремих повноважень міністра, є неприйнятними. Президент зазначив, що Україна переживає не прості часи і тому міністерства не можуть залишатися без міністра.

Кравчук зробив заяву

Перший президент України заявив, що Росія веде проти нашої країни справжню війну і порушує домовленості про тишу. Тому говорячи про ситуацію на Донбасі недоречно вживати фрази, що нас провокують або просто стріляють.

Посилення карантину

У кількох областях України спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації. У зв'язку з цим було прийнято рішення про посилення карантинних заходів.

Так, карантин посилять у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях. Повідомляється, що карантинні обмеження торкнуться навчальних закладів, роботи закладів громадського харчування та відпочинку.

Доплати пенсіонерам

У 2021 році українським пенсіонерам планую кілька разів підвищити виплати.

В Україні підвищать мінімальну і максимальну пенсії до 1854 і 18 540 гривень відповідно. Також з 1 липня деякі пенсіонери отримають надбавки до виплат у розмірі 400 і 800 гривень.

Різке тепло

Після 20 лютого морози відступлять, а в країну прийде довгоочікуване тепло. Однак раннього настання весни в цьому році очікувати не варто. За прогнозом синоптиків температурні гойдалки спостерігатимуться до Великодня.