Влада продовжила дію карантину до 30 квітня, але трохи його видозмінили.

Так, вже з 24 лютого Україна повернеться до адаптивного карантину, а значить країна знову може бути поділена на "зелену", "помаранчеву", "жовту", "червону" зони. Спочатку на всій території України діятимуть обмеження жовтої зони. Це зазначено в постанові уряд.


Варто відзначити, що обмеження "жовтої" зони будуть злегка послаблені. Зокрема, можна буде організовувати масові заходи, якщо для однієї людини передбачено 4 кв.м площі або в разі наповнення залу на 50%. Також дозволено відвідування закладів освіти групами не більше 20 осіб.

Водночас не можна відвідувати навчальні заклади, якщо на самоізоляції знаходиться більше ніж 50% учнів і персоналу установи. Разом з тим не можна проводити в установах будь-які масові заходи за участю дітей з більш ніж однієї групи і в присутності відвідувачів.


У разі потрапляння того чи іншого регіону в "червону" зону карантину, забороняється відвідувати освітні установи. Однак дана заборона не відноситься до дитсадків і спеціальних установ освіти. Учні 1-4 класів теж якщо що зможуть ходити в школу в "червоній" зоні.

До всього іншого, ось ще ряд обмежень "жовтої" зони, з якими слід ознайомитися до їх вступу в силу:


Зі слів міністра охорони здоров'я Максима Степанова,"жовтий" рівень епідопасності - це нинішні обмеження з деякими послабленнями. Він буде діяти поки ми не досягнемо "зеленого" або "червоного" рівня.

Раніше "Hyser" писав про те, що Максим Степанов повідомив про перенесення дати початку вакцинації.

Також наш портал повідомляв, що в зв'язки із загостренням коронавірусу, одну з областей України можуть закрити.

Нагадуємо, що незважаючи на істотний спад в захворюваності коронавірусом в Україні, медики пророкують настання третьої хвилі епідемії і вже назвали її терміни.