На Оболонсько-Теремківській лінії столичного метро розпочне працювати оновлений поїзд

Київський державна міська адміністрація своїми силами відремонтувала і модернізувала один з поїзд столичного метро, який незабаром почне курсувати на Оболонсько-Теремківській лінії метро. Про це повідомляє офіційна прес-служба КМДА.

Повідомляється, що у вагонах з'явилися нові двері, вікна, освітлення салону бюджетними світлодіодними світильниками. Крім того, у вагонах з'явилася система візуального інформування пасажирів у вагоні. На спеціальній карті будуть показані лінії метрополітену і де на цих лініях знаходиться поїзд.

Новий корпус вагонів зроблений зі склопластику, при цьому у модернізованого поїзда є деяка гарантія надійності — нові несучі конструкції кузовів гарантують безпечну експлуатацію на найближчі 22 роки.

Модернізації зазнали 5 вагонів, побудованих в часовому проміжку з 1981 по 1984 роки. Один потяг обійшовся керівництву міста в 35 мільйонів гривень.

Як пояснив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густєлєв, після ремонту в розташуванні Київського метрополітену практично виявився новий поїзд метро, який буде зручний як для пасажирів, так і для машиніста.

Він також звернув увагу на те, що в модернізованому поїзді підвищена надійність роботи всього електрообладнання та пожежної безпеки. Під час ремонту та модернізації всі матеріали та обладнання закуповувалося у вітчизняного виробника через систему закупівель ProZorro.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді зробили заяву щодо того, як будуть змінюватися ціни на блакитне паливо для українців найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Київському метрополітені замінили всі двері в технічні приміщення на однотипні металеві. Жителі міста на такі зміни відреагували негативно.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що проїзд у громадському транспорті незабаром може сильно подорожчати. Уже відомі нові ціни.