Влада розглядає новий вид виплат субсидій українцям.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виступив з ініціативою запровадити новий механізм виплати субсидій українцям авансом. Також депутатами розглядатимуться виплати субсидій наперед. Про це Разумков завів промову в понеділок, 15 лютого, під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп ВР, пише "Обозреватель".


Він вважає, що його пропозицію чиновники зобов'язані розглянути, адже ці нововведення в першу чергу допоможуть населенню. Разумков вважає, що в такому випадку для українців будуть не так відчутні підвищення тарифів на комунальні послуги.

За його словами, за останній рік всі і так пережили багато викликів, і головне завдання уряду сьогодні зробити все можливе, щоб таких проблем більше не виникало.

можливо, в майбутньому субсидії українцям будуть виплачувати за новою схемою, фото: Європейська правда

Тим часом українці дійсно проходять через безліч випробувань, виною яких частково є пандемія коронавірусу. Вона стала причиною того, що частина населення залишилася без роботи під час карантину, який був введений якраз для того, щоб зупинити поширення китайського вірусу.

На тлі відсутності грошей і зарплат стали рости ціни на комунальні послуги, за які деяким просто нічим платити. Зокрема, значно подорожчала електроенергія, опалення, газ. За все це українці тепер змушені віддавати більше на кілька сотень, а то й тисяч гривень.

Однак ще є надія, що уряд придумає, як виправити ситуацію, що склалася, в тому числі шляхом перегляду механізму виплат комунальних послуг.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що влада ощасливила українців новиною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли правду про зниження тарифів на тепло – ми будемо розплачуватися за це пізніше.

Нагадувати, доого з українців змусять платити за комуналку на 2 тисячі більше.