У МВС попередили, що деякі українські автомобілісти будуть змушені поміняти свої посвідчення водія. Справа в тому, що є такі види прав, які необхідно поміняти на нові.

Дану публікацію розмістили на порталі «napensii»

У головному сервісному центрі МВС заявили, що українським водіям необхідно обміняти свої перші права водія, які даються на два роки.

Важливо зауважити, що ці права змінювати можна лише тоді, коли мине термін їхньої дії. Тобто наступного дня після закінчення терміну 2 роки.

Крім цього, у МВС сказали, що при заміні прав водія під час військового стану при собі необхідно мати: паспорт громадянина України, Податковий код (ІПН), прострочене посвідчення водія.

Уточнюється, що якщо за час дії тимчасових прав водій не отримав більше 2 штрафів, то йому повторно нічого здавати не потрібно. Так, він отримає нове посвідчення без проблем.

Також за даної процедури не потрібно мати при собі медичну довідку необхідного зразка. Це тепер не потрібно через те, що в Україні запроваджено військовий стан.

Однак якщо у автомобіліста немає можливості змінити свої тимчасові права на нові, то він може ними користуватись доти, доки не закінчиться воєнний стан. Так, на території України прострочені тимчасові права будуть дійсними.

Читайте також:

ЗАЗ "баклажан" - це вам не Лада седан: у мережі показали "Запорожець" унікального кольору

Так можна назавжди відмовитися від сиру: як приготувати пісні сирники. Рецепт

«Такого ще не було»: речник Повітряних сил назвав несподівану особливість ракетної атаки 9 березня