Як відомо, вже відбулося друге засідання Історичного Автоклубу. На ньому обговорювалася дуже цікава тема, яка стосується найпершого автомобіля, що з'явився на дорогах Києва ще 1897 року. Однак на даний момент немає конкретної інформації про те, яка саме марка з'явилася в столиці України.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «autoconsulting»

Важливо повідомити про те, що в 1897 році в Києві було виявлено перший «екіпаж, що саморухається». Так, зараз йдеться про дуже старий автомобіль, який міг вміщати 4 особи.

Враховуючи те, що практично неможливо дізнатися, що це була за машина, журналісти залишили кілька натяків, а саме 4 потенційні екземпляри: Benz Victoria vis-a-vis, Daimler Riemenwagen, Peugeot або Panhard-Levassor. Якийсь із цих автомобілів вперше і здався на Подолі 1897 року 10 липня.

Крім цього, експерти змогли знайти відеоролик, який може довести те, що саме у Києві було виявлено перший автомобіль у 1897 році.

«Це письмовий доказ дати появи першого автомобіля у Києві у червні 1897 року. Нотатка про цю подію була опублікована в №178 від 30 червня 1897 року (за старим стилем) і говорила про найперший у Києві саморушний екіпаж», - підписано відеоролик у мережі.

Читайте також:

Дуже стильні та незвичайні: як виглядали прототипи українських автобусів, про які мало хто знав

Не чіпаєтеся з місця: які автомобілі краще не ставити на ручне гальмо в морози

Водіїв попередили: в Україні запроваджують нові автомобільні номери. Що потрібно знати