Українцям розповіли про дуже цікаву статистику щодо б/в автомобілів. Справа в тому, що 2023 року жителі України дедалі більше почали відмовлятися від «євроблях».

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «apostrophe»

Є статистика, яка говорить про те, що на території України автомобілів продається значно менше, ніж купується. Так, у 2023 році було зареєстровано близько 3 тисяч продажів автомобілів, тоді як було куплено 11,5 тисячі машин тільки за один місяць.

"Укравтопром" заявив про те, що за перший місяць 2023 року на територію України було завезено на 64% менше "євроблях", ніж минулого року. З одного боку на це є очевидні причини, але з іншого – український автопарк на 4 рази більше поповнений легковими б/в автомобілями, ніж у січні.

Серед лідерів продажів машин виявився Renault Megane, потім йде Volkswagen Golf і трійку лідерів закриває Skoda Octavia. Четверте місце заслужив Volkswagen Passat, а п'яте – Ford Focus.

Важливо, що всі куплені б/в автомобілі мають вік близько 11 років в середньому. Найстарішим екземпляром став AUDI 80 1993 року випуску.

Читайте також:

Не чіпаєтеся з місця: які автомобілі краще не ставити на ручне гальмо в морози

Мінусів більше, ніж плюсів: експерти розповіли про саму марну кнопку на панелі приладів в автомобілі

Водіїв попередили: в Україні запроваджують нові автомобільні номери. Що потрібно знати

Нульова розмитнення: названо категорію українців, кому дозволили безкоштовно ввозити автомобілі з Європи