Цей "дозвіл" діяв кілька місяців, і на той час в Україні було значно оновлено автопарк. Але таке щастя тривало недовго.

Тепер депутати Верховної Ради зі Львова Наталія Піпа та Галина Васильченко внесли на розгляд законопроєкт, який дозволяє ввозити з-за кордону один автомобіль без розмитнення та податків учасникам бойових дій.

Докладніше про це інформує видання Апостроф , посилаючись на публікацію Наталії Піпи у мережі Facebook.

Це буде не зовсім законопроєкт, а скоріше доповнення до вже існуючого законопроєкту №8299. Ініціаторки пропонують під час воєнного стану та рік після його завершення дозволити учасникам бойових дій ввозити в Україну з-за кордону один автомобіль з нульовим розмитненням та без податків, а також без права перепродажу та передачі у користування, навіть за довіреністю, протягом трьох років.

Передбачається, що на порушників встановлених норм чекатиме повна сплата податків і мит. Зазначено, що ці доповнення потрібні військовим, які захищали Україну, поки решта без проблем завозила в країну автомобілі. Тепер же черга за військовими.

"Вони не змогли ввезти авто без мита тоді, і не можуть це зробити без мита зараз, а це несправедливо! Чиновники вважають, що такий закон, який дозволяє учасникам бойових дій покращити свої життєві умови, - це величезні втрати для Держбюджету", - зазначила Наталія Піпа. .

Читайте також: