У мережі оприлюднили цікаву інформацію про легендарні автомобілі відомої німецької марки BMW. Справа в тому, що за багато років ця автомобільна компанія справила масу дуже незвичайних марок, про які не підозрювали навіть досвідчені автомобілісти.

Є така марка як Bayerische Motoren Werke. Вона була заснована у 1916 році, проте вже у 1928 році вона стала придбанням автобудівельного заводу Dixi. Саме з тих часів, за 90 років, було виготовлено масу машин, які стали відомими як «бумери».

Насамперед слід відзначити BMW Hurrican 1964 року випуску. Цей автомобіль виготовлений на базі BMW 1800ti. Його робили студенти під керівництвом Макса Зелауса. Найцікавіше в тому, що це авто має елементи від Ferrari 250 LM, Jaguar, Volvo та Fia.

Особливої ​​уваги гідний і екземпляр BMW 2000 ti Coupé 1968 року. Цей автомобіль був виготовлений в єдиному екземплярі і його показали в Паризькому автосалоні в рік його випуску. Потрібно відзначити, що ця машина має незвичні для себе риси, вона далеко не така, як усі BMW.

BMW Karmann Asso Di Quadri 1976 являє собою концепт, який був зроблений на базі BMW 320. Цей автомобіль вже робився як конвеєрний варіант, на відміну від BMW 2000 ti Coupé. Однак через економічну ситуацію цей проект було закрито.

Читайте також:

Газова плита, кухня та магнітофон: як виглядав усередині люксовий український автобус часів СРСР

Спортивний Запорожець і не тільки: як виглядали найрідкісніші українські автомобілі

Під будинком краще не залишати: названо найкращі авто в Україні.