Українцям показали дуже дивовижну публікацію, присвячену радянському автомобілю. У мережі можна побачити кадри унікального Запорожця, котрий був на службі у людей.

Є кадри надзвичайно незвичайного радянського пожежного Запорожця на базі ЗАЗ-968. Так, цей радянський автомобіль був на службі у людей і допомагав справлятися з пожежами.

Також є інформація про те, що цей пожежний Запорожець був розроблений конструктором бюро Смирнова. Основою для цього пожежного авто став попередній Запорожець ЗАЗ-965П.

Цей унікальний 968МП вироблявся наприкінці 90-х років, що говорить про те, що він став більш сучасним та модифікованим. Ця машина отримала збільшений кліренс та великі колеса від ЛУАЗу. Для того, щоб гасити пожежі до Запорожця, покладався спеціальний причіп з помпою.

Ці моделі були спочатку виготовлені як розвізні автомобілі. Важливо, що у 968М спеціально відрізали задню частину кузова, а задніх сидінь не було. Це було спеціальним вантажним відсіком.

Зазначається, що після того, як було відрізано кузов Запорожця, його відправляли назад на конвеєр, щоб зробити решту доопрацювань. З оригінальної частини залишався лише сам тент, який укріплювався на вершині вантажного відсіку машини.

Читайте також:

Схожий на "Запорожець": у мережі показали, як виглядатиме новий "горбатий" Nissan Micra

Про нього могли лише мріяти: у мережі показали дуже рідкісний "Запорожець", який не увійшов до серії

«Імперський жовток»: у мережі показали рідкісний Запорожець, який могли собі дозволити лише багатії