Кожен житель України чудово чув про такі відомі радянські автомобілі, як Волга, Таврія та Запорожець. Однак є не менш популярний екземпляр радянського складання Москвича, про який зараз і йтиметься.

Цю інформацію розмістили на автомобільному порталі «За кермом»

У мережі з'явилися дуже рідкісні кадри, що можуть показати унікальний Москвич. Він вироблявся на території України. Так, популярний радянський автомобіль збирався не лише у Росії, а й у столиці України – Києві.

Як повідомляється, у Києві збирали універсали з дуже високими дахами на базі 41 Москвича. Київський авторемонтний завод випускав дані екземпляри, після чого відправляв їх до Москви.

Але треба нагадати, що ідея для універсала з Москвича з'явилася у югославській фірмі Progres. Як повідомляється, в Югославії до Москвича проявляли підвищений інтерес: робили там подовжений хетчбек, який використовували як санітарні машини.

Москвич: архівне фото
Москвич: архівне фото

Що стосується самої Москви, то там із Москвичів робили лише модифіковані пікапи Москвич-2335. Однак у Києві було зібрано приблизно 700 екземплярів вантажопасажирських високих Москвичів-2901. Ці модифіковані автомобілі використовували як пожежні, аварійні та медичні. Також це був досить поширений варіант таксі.

Читайте також:

Мрія Путіна: у мережі показали раритетну радянську «Волгу», де їздили члени компартії

Про нього могли лише мріяти: у мережі показали дуже рідкісний "Запорожець", який не увійшов до серії

«Імперський жовток»: у мережі показали рідкісний Запорожець, який могли собі дозволити лише багатії