Сьогодні, 13 лютого, православні вшановують пам'ять святого Микити.

Сьогодні, 13 лютого, православні вшановують пам'ять святого Микити. Це велике свято, який був відомий з давніх часів. Вже тоді він мав свої традиції і звичаї, які намагалися не порушувати.

Згідно з історією Микиту зарахували до лику святих через те, що він робив багато добрих справ, жив скромно і проповідував християнство. Микиту вважали покровителем вогню, а тому молилися йому про захист від блискавок.

Як уже писалося, що в це день було багато традицій і вірувань. Наприклад вважалося, що якщо людина народилася 13 лютого, то він буде любити мистецтво протягом всього свого життя. Якщо ніч на 13 лютого буде ясною, то на наступний день буде ясна погода.
Якщо зробити добру справу в цей день, то добро до вас повернеться сторицею.

Цей день варто провести зі своєю родиною. Кажуть, якщо зібратися всім разом - сім'я буде дружна і міцна.

Але на 13 лютого були та свої заборони. Так, люди намагалися не виходити зі свого будинку. Вважалося, що якщо порушити це правило, то людину ввечері або вночі можуть наврочити.

До цього дня багато хто намагається не порушувати цих правил і завжди звертають увагу на погоду. Як правило, щороку на 13 лютого ще досить холодно. Ну весна вже не за горами та тому люди в давнину вже починали готуватися до посівних. Це був дуже важливий етап для багатьох. Адже з цього часу відпочинок офіційно добігав кінця. Поверталася робота на поле.

В цілому, 13 лютого, завжди вважався дуже сприятливим днем. Тільки якщо він не випадав на п'ятницю. Але в цьому році це субота, тому побоюватися нічого.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні знову з'явилося нове свято, стало відомо, що і коли будемо відзначати.

Також писали, що стало відомо, скільки вихідних буде в українців в останній місяць зими 2021 року.

Нагадаємо, що фахівцям вдалося виявити важливу християнську реліквію, це велике відкриття для усіх, перші подробиці.