Багато українців знову можуть позбутися своїх робочих місць.

Багато українців знову можуть позбутися своїх робочих місць. У зв'язку з пандемією коронавірусу багато українців залишилися без роботи. Тому що деякі підприємства були змушені або повністю закритися і звільнити всіх, або значно скоротити свій штат співробітників. Тому людей, які стали на облік на біржу праці, стало ще більше. Але тепер експерти розповіли про те, що ще деяка частина українців може повністю втратити свої робочі місця.

Так, чергове підвищення тарифу на передачу електроенергії для бізнесу змусить промисловість скоротити десятки тисяч робочих місць.

Про це заявив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

"Всі представники промисловості сказали про те, що будь-яке підвищення тарифів просто призведе до того, що буде в черговий раз підвищено собівартість продукції. Наші товари втратять конкурентоспроможність, ми менше продамо вироблених в Україні товарів на внутрішньому ринку та на зовнішньому. У підсумку бюджет недоотримає податки, країна недоотримає валютний виторг, будуть скорочені робочі місця", - сказав Каленков.

Як зазначив експерт, що в такому випадку мова йде про десятки тисяч робочих місць. Ці люди будуть змушені шукати нову роботу. Але зараз через велику конкуренцію на ринку праці це зробити не так-то просто. Тому люди намагаються триматися за своє робоче місце, щоб прогодувати сім'ю. При тому, що цей момент взагалі нікого не хвилює.

Нагадаємо, стало відомо, що НКРЕКП знову пропонує підвищити тариф на передачу електроенергії з квітня 2021 року. Торік тариф на передачу підвищувався тричі, і до кінця року зріс більш ніж удвічі - з 113 грн МВт-год до 294 грн за МВт-година.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли про нововведення, яке переверне життя звичайних пенсіонерів.

Також писали, що українським заробітчанам роздадуть по 150 тисяч гривень, озвучені умови.

Нагадаємо, що українців терміново сповістили про нові штрафи.