Сьогодні, 8 лютого відбулося безліч цікавих подій. Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

Сильна непогода доставила українцям масу незручностей на дорогах.

Зокрема, повідомляється про погіршення погодних умов у восьми областях України, яке призвело до обмеження руху великовантажного і великогабаритного автотранспорту. Відповідною інформацією з цього приводу поділився "Укравтодор".

У четвер, 11 лютого, президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки прибув на Донбас.

Повідомляється, що Зеленський ознайомиться з поточною ситуацією в зоні проведення операції Об'єднаних сил, а також поспілкується з українськими військовими, які знаходяться там. Зазначимо, що днями зі слів розвідки стало відомо, що російські окупанти в зоні ООС підсилюють свої позиції за допомогою артилерійських і мінометних підрозділів. Також відомо, що вороги постійно стежать за силами українських військовослужбовців і вносять корективи у свої бойові графічні документи.

Зеленський з союзниками терміново прибув на Донбас, фото: YouTube

У 2021 році матеріальне становище українських пенсіонерів має стати кращим.

Влада передбачила декілька етапів підвищення пенсійних виплат та доплати та надбавки. Зокрема, пенсіонери віком від 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки), мінімально отримуватимуть 2 600 гривень. Українцям також нагадали, щоб взагалі мати змогу отримувати пенсію за віком, необхідно досягти пенсійного віку та отримати відповідний страховий стаж.

На наступному тижні синоптики знову прогнозують погіршення погодних умов в Україні.

У період із 15 до 18 лютого очікується сильне похолодання. У багатьох областях можливі морози від -25 до -30 градусів. За словами директора Українського гідрометеорологічного центру МНС України Миколи Кульбіди, найнижча температура зимового періоду в Україні – -42 градусі, а тому очікувані морози не виходять за межі норми.

Та попри це Микола Кульбіда зазначив, що кліматичні зміни призводять до різких змін атмосферних процесів і не лише в бік збільшення середньодобової температури.