Сьогодні, 10 лютого відбулося безліч цікавих подій. Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

На міжнародному рівні Україна все ще несе відповідальність за повітряний простір Криму.

У зв'язку з цим, Україна нещодавно запропонувала НАТО використовувати для своїх операцій повітряний простір над Кримом, а саме над Сімферопольським районом. Тому не виключено, що незабаром у цій місцевості можуть з'явитися літаки НАТО. Про це завів мову міністр інфраструктури Владислав Криклій під час проведення переговорів із Патріком Тернером, заступником Генсека НАТО з питань оборонної політики та планування.

Авіація НАТО, фото: скріншот YouTube

Українцям розповіли чи з'явиться можливість повернути свої вклади ще часів Ощадбанку СРСР.

Відзначається, що після розпаду СРСР Україна взяла на себе зобов'язання виплатити майже 132 млрд грн боргів Ощадбанку СРСР. Звичайно держава, а тим паче молода, не могла собі дозволити погасити таку суму. Тому вирішили виплачувати гроші поетапно.

Але й зараз не всі громадяни змогли повернути свої гроші. Відомо, що загалом за весь час вкладникам колишнього Ощадбанку компенсували лише близько 15 млрд грн. Але глава Комітету економістів України Андрій Новак підкреслює, що Україна ледве справляється з поточними соціальними платежами, а тому незрозуміло як збираються повертати старі борги.

Щоб зменшити в Україні кількість правопорушень на дорозі, був розроблений і запущений новий додаток, який дозволяє фіксувати порушення учасників дорожнього руху.

Програму назвали дуже просто - "Поліцейський в смартфоні". Відтепер на дорозі будуть слідкувати за кожним рухом водія. За так званим "наведенням", які надсилатимуть водії, поліція буде виписувати реальні штрафи. По суті, громадян просять слідкувати один за одним і доносити.

Штрафи. Скріншот з відео на Youtube

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував рішення влади у відношенні тарифів на тепло і гарячу воду.

Загалом він пообіцяв, що тарифи на вказані комунальні послуги не будуть підвищуватися в Україні до квітня 2021 року. Шмигаль стверджує, що це лише один із 8 кроків його команди за розв'язанням тарифного питання, але і він вже вказує на те, що в пріоритеті для них в першу чергу добробут українців.