Багатьом здається, що тема коронавірусу в Україні зараз надумана. Деякі люди уявляють собі захворювання як щось далеке. Covid-19 вже пішов на спад. Статистика показує що знизилась кількість нових хворих. Але ситуація може в будь який час змінитися. Про це попереджає головний санітарний медик України Віктор Ляшко. Він розповів у своєму інтерв'ю, коли з`явиться адаптивний карантин. Зараз в уряді уточнюються дата та деталі заходу.

Про це пише "РБК-Україна".
Як стало відомо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, коли введуть адаптивний карантин. Можливо, що цей формат з`явиться вже у кінці або в середині лютого 2021 року.
Про це йшла мова на спеціальному форумі у Київі, присвяченому коронавірусу, уточнив Віктор Ляшко. Така тема дуже актуальна на наш час, тому форум мав назву "Україна 30".
Але назвати дату адаптивного карантину Віктор Ляшко ще не зміг. Зараз ще їдуть обговорення.
Як розповів Віктор Ляшко, уряд запропонував Президенту Володимиру Зеленському новий світлофор. Це допоможе наочно уявляти собі повну картину з коронавірусом.
Кольорами головний медик пропонує позначати зони епідеміологічної безпеки.

Так, за словами Віктора Ляшка, країну хочуть поділити на три або чотири зони епідеміологічної безпеки.

В такому випадку можна буде скоріше приймати необхідне рішення пов'язане з коронавірусом.

До речі, зовсім недавно Кабінет міністрів вирішив які правила будуть діяти для червоної зони після повернення адаптивного карантину. Наприклад, це допоможе зорієнтуватися мешканцям цих областей, що робити в випадку введення червоної зони.

Киянам та гостям столиці стало відомо про прогноз який дала Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Київ на весь термін адаптивного карантину буде знаходитись в помаранчевий зоні.

Раніше Hyser писав, які правила діятимуть для бажаючіх виїхати за кордон.

Також портал писав, что в Украину может прийти новая болезнь, опаснее Covid-19.

Нагадуємо, як буде проводится вакцинація від коронавірусу в Україні.