Петиція розміщена на сайті Президента України. Підписати її можна за цим посиланням - https://petition.president.gov.ua/petition/219150

В петиції наголошено:

Як відомо, з 2016 року розпочалося бюджетне фінансування партій. На першому етапі Закон передбачав фінансування не лише парламентських партій, а й тих партій, які подолали 2% виборчий барʼєр. Проте після підтримки моєї Петиції, Президент вніс законопроект, а Верховна Рада підтримала рішення про зменшення в два рази суми фінансової підтримки парламентських партій та відмову від фінансування партій, які набрали більш як 2% (партія Шарія, Опозиційний блок тощо).

За період з 2016 до 2021 року парламентські партії на свою партійну рекламу та діяльність отримали від платників податків України 2 МІЛЬЯРДИ 894 МІЛЬЙОНИ гривень.

За період з 24 лютого 2022 року до сьогодні - партії «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» (ОПЗЖ після заборони не отримує бюджетного фінансування) отримали ще 1 МІЛЬЯРД 462 МІЛЬЙОНИ бюджетних гривень. Якщо виходити з того, що правовий режим воєнного стану збережеться в 2024-2025 рр., то 4 парламентські партії за цей період отримають на свій партійний піар ще 1,5 МІЛЬЯРДИ гривень, які нині вкрай потрібні ЗСУ.

Тож пропонуємо Президенту України внести законопроект щодо СКАСУВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ФІНАНСУВАННЯ ПАРТІЙ на час ВІЙНИ.