Євгеній Єнін одержав орден Ріо Бранку — найвищу державну нагороду Бразилії (посмертно). Про це повідомила дружина українського дипломата, директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Людмила Єніна.

Як відомо, орден Ріо Бранку заснований Президентським Декретом Бразилії від 5-го лютого 1963 року. Відзнакою вшановують гідні заслуги, громадянські чесноти, практичні дії та вчинки, гідні почесної згадки.

Колеги дипломата згадують, що Євгеній Єнін вбачав важливість і необхідність нарощення взаємовигідної співпраці з Бразилією в економічній та політичній сферах. І саме до Бразилії відбувся один з останніх його візитів як заступника міністра закордонних справ: вже невдовзі після того він обійняв посаду першого заступника міністра внутрішніх справ України.

Символічно, що відзнаку було отримано у День дипломатії, якій Євгеній Єнін присвятив більшу частину свого життя. Нагадаємо, на дипломатичну службу він прийшов у 2005 році, у Посольство України у Молдові. З 2010 року перейшов на роботу в центральному апараті Міністерства закордонних справ. Працював радником у Посольстві України в Італії. Обіймав посаду заступника міністра закордонних справ України (15 квітня 2020 — 6 вересня 2021).

Надзвичайний і Повноважний Посол Бразилії в Україні Нортон де Андраде Мелло Рапеста з Людмилою та Владиславом Єніними