Чоловік розвозив продуктові набори по селах Бучанського району. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції в АР Крим та місті Севастополь Олександр Климовський.

Як встановили слідчі, окупанти відкрили вогонь по цивільній автівці, коли волонтер віз харчі багатодітній родині. Чоловік отримав поранення, але був живий. Військові РФ витягнули його з автомобіля та вистрелили в голову. Щоб приховати злочин, вони сховали тіло загиблого у каналізаційному колодязі.

Після вбивства окупанти обшукали автомобіль, забрали продукти і мобільний телефон вбитого. Загарбники навіть перевірили документи, які були в кишені вбитого.

«Військовослужбовці РФ відвезли тіло за пів кілометра від місця злочину та кинули його в каналізаційний колодязь. Через годину — під час обходу домівок місцевих та перевірки документів — вони виявили сім’ю із прізвищем вбитого і повідомили рідним про вбивство чоловіка», — повідомив Олександр Климовський.

Дружина загиблого пригадує, що чула постріли і сміх неподалік їхнього помешкання: «Я чула, як вони стріляли, сміялися. Вже потім з’ясувалося, що саме в цей час вони розважалися, розстрілюючи мого чоловіка. Ми шукали його тіло шість місяців. Скільки шукали, стільки сподівалися, що знайдемо. Його телефон три рази з’являвся в мережі. Я йому постійно намагалася додзвонитися. Я й досі не видаляю номер його телефону».

Кримське управління поліції встановило, що у березні 2022 року в Березівці базувалася батальйонна тактична група окремої 5-ї танкової бригади. Наразі переважна більшість особового складу вже ідентифікована. Сім’я вбитого волонтера та свідки впізнали на фото військових РФ, які застрелили чоловіка.

За погодженням з Офісом генерального прокурора 27-річному окупанту оголошено про підозру. Йдеться про єфрейтора Ільярова Саяна Афанасійовича, військовослужбовця 5 ОТБР, в/ч 46108 ЗС РФ. Частина дислокується в Бурятії. За порушення законів та звичаїв війни йому загрожує довічне позбавлення волі. Слідчі дії щодо встановлення інших військових РФ, які брали участь у розстрілі волонтера, тривають. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.