Як повідомляє Центр інформації УПЦ, ініціатором створення паркового ансамблю став настоятель одеського храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Української Православної Церкви протоієрей Іоанн Горіа.

На алеї встановлена Білоцерківська ікона Божої Матері і камінь із Кани Галілейської - місця, де Господь звешив перше диво і благословив шлюб.

«Сподіваємося, що «Алея любові» стане традиційною для відвідування закоханими і молодятами у день весілля. Кожен зможе помолитися і отримати благословення Божої Матері, відчути силу благодаті з Кани Галілейської, де Христос благословив і освятив шлюбний союз», - сказав отець Іоанн.

Урочистості ц парку Шевченка розпочнуться об 11.00 з освячення Алеї митрополитом Агафангелом.

У відкритті візьмуть участь представники влади, духовенства, громадських організацій.

Заплановано святковий концерт за участю музичних колективів, а також роздача іконок святих Петра і Февронії - православних покровителів сім'ї.

На території алеї встановлені скульптурні композиції, серед яких «Лавочка примирення» із зображенням серця і обручок; банери зі знаменитим «гімном любові» апостола Павла; картини, що закликають зберегти сім'ю і піклуватися про батьків.

На дорожньому покритті алеї зображені цитати, присвячені коханню і сімейному щастю.

«Це наш подарунок місту. Важливо зберегти сім'ю. Сім'я - мала Церква. Її насаджує і благословляє Сам Господь. Ми хочемо, щоб сімейні цінності, міцний шлюб популяризувалися у нашому суспільстві. На «Лавочці примирення» символічно викувані обручки - як золоте кільце не руйнується, щоб таким міцним став шлюб. Такий сенс ми хотіли донести до молоді Одеси і гостей міста, до сімей», - підсумував протоієрей Іоанн Горіа.