Майкл Джексон залишив своїй сім'ї величезний стан, але його стан досі є предметом суперечок.

Королю поп-музики 29 серпня виповнилося б 66 років, але, на жаль, він помер ще 2009 року. Після його смерті почалася позов із Податковою службою США (IRS) через спірний податковий законопроект.

Майкл Джексон. Скриншот с видео на Youtube
Майкл Джексон. Скриншот с видео на Youtube
Майкл Джексон. Скриншот с видео на Youtube

Троє дітей MJ, Прінс, 27 років, Періс, 26 років, і Бігі (раніше відомий як Бланкет), 22 роки, досі не отримали свою частку його майна через продовження судового розгляду. І не отримають, доки воно не вирішиться.

Однак діти отримують допомогу від маєтку і про них "дуже добре дбають". People опублікували заяву, в якій йдеться: "У щорічних звітах, що надаються до суду у спадкових справах, які знаходяться у відкритому доступі, будь-хто може побачити, що маєток надає матері та дітям Майкла дуже суттєві суми грошей для їх утримання. У фонду склалися дуже тісні відносини співпраці з дітьми Майкла, і щоразу, коли їм щось потрібно, фонд працює з ними, щоб забезпечити їм належну турботу, як і хотів би Майкл.

Його колосальний стан був відправлений у траст, але його сім'я все ще бореться за нього. У його останньому заповіті, який було подано у 2002 році, говорилося, що його інтереси були поміщені у "Фонд сім'ї Майкла Джексона".

Діти Майкла Джексона, фото: Алан Чепмен/Дэйв Бенетт
Діти Майкла Джексона, фото: Алан Чепмен/Дэйв Бенетт

Він хотів, щоб 20 відсотків пішли на благодійність, а решта була розділена між довічним трастовим фондом для його матері Кетрін Джексон і трастовим фондом для його дітей.

Його батько Джо Джексон, брати, сестри та колишні дружини не були включені до заповіту, а пункт про "неоспорюваний" заповіт говорив, що будь-хто, хто оскаржить заповіт, буде автоматично позбавлений спадщини.

Його батько Джо подав позов у ​​спробі претендувати на долю у спадок поп-зірки, але йому було відмовлено. Джо домагався допомоги, щоб поповнити свій щомісячний платіж із соціального забезпечення у розмірі $1700 та збори на "витрати", які перевищували $15 000 на місяць. Однак суддя Мітчелл Беклофф ухвалив у 2009 році: "Джо Джексон не отримує нічого з цієї спадщини. Це рішення, прийняте його сином".

Майкл Джексон со своими сестрами Джанет и Ла Тойей
Майкл Джексон со своими сестрами Джанет и Ла Тойей

Після смерті ікони його статки продовжували приносити близько півмільярда доларів всього за три роки, згідно з журналом Forbes. Це сталося з авансу у розмірі 60 мільйонів доларів за його фільм This Is It, нового контракту на запис вартістю до 250 мільйонів доларів та світового турне Майкла Immortal, Cirque du Soleil, яке зібрало понад 75 мільйонів доларів у першій половині 2012 року.

Читайте також:

З обличчям щось не так: дочка Майкла Джексона показала дивні плями.

Був на своєму ж похороні: журналістка розповіла, як вирахували, що Майкл Джексон живий.