У деяких голлівудських стрічках глядачі помічали, що згадується Україна. Режисери по-своєму бачать нашу країну і в різних сюжетах з'являються епізоди про нелегальних працівників, емігрантів і зловмисників.

Також неодноразово екранізували історії, пов'язані з аварією на Чорнобильській АЕС, пише "Обозреватель".

1) "Збройовий барон", 2005 рік випуску, США.

У кримінальній драмі розповідається про сім'ю українських емігрантів, які переїхали до США. Колишні одесити досить швидко адаптувалися до життя в країні і відкрили власний бізнес з продажу зброї. Вони настільки швидко розкрутилися, що ними зацікавився "Інтерпол".

Українців зіграли популярні актори Ніколас Кейдж і Джаред Лето.

2) "Світло навколо", 2005 рік випуску, США.

Пригодницька трагікомедія знята для того щоб показати американцям стереотипи і мальовничі простори нашої держави. Елайджа Вуд, який зіграв американця українського походження, відправляється в подорож по Україні, щоб знайти жінку, яка в роки Другої світової врятувала його дідуся від нацистів.

У цьому фільмі українців показали, як людей, які погано володіють українською мовою, вони неохайні, постійно їдять м'ясо, ненавидять євреїв, носять нестильний одяг і є досить ворожими.

3) "Перевізник 3", 2008 року випуску.

Пригодницький бойовик, а точніше його третя частина, розповідає, як головного героя відправляють в українське місто Одеса. Тут одна корпорація прагне отримати дозвіл на утилізацію ядерних відходів: для цього вони використовують метод шантажу і викрадають українського міністра навколишнього середовища.

4) "Довід", 2020 року випуску.

Бойовик, трилер, екшн, фантастика показує події холодної війни, що починаються з України. Спочатку в столичній опері терористи беруть людей в заручники. Сцена була знята в бібліотеці імені Володимира Вернадського. Також в кадрі з'являється підрозділ Національної поліції України.

5) "Розплата", 2010 року випуску.

Історична драма розповідає про шпигунів, у яких було завдання виконати небезпечне завдання в Східному Берліні. Вони вкрали німецького лікаря, який за часів Другої світової війни проводив у концтаборі жорстокі експерименти над дітьми.

Найбільш драматичні моменти зняті в українському місті Вінниця. У фільмі зустрічаються вирізки газет українською мовою.

6) "Друзі", 1994 – 2004 роки.

У культовій комедії неодноразово згадувалася наша країна. Так, одного разу Росс пропонував друзям піти на український фільм, Моніка в школі була єдиною, хто подружився з українцем. А перед весіллям Емілі і Росс говорили про те, що на банкеті в меню повинні бути котлети по-київськи.

7) "Чорнобиль", 2019 року випуску, США, Великобританія.

Історична драма і трилер описує катастрофу, яка сталася на Чорнобильській АЕС 1986 року, ліквідацію її наслідків, а також про розслідування причин.

Раніше Hyser писав про те, що у Мережі обговорюють прем'єру спецепізоду про Гаррі Поттера.

Також Hyser повідомляв, що У мережі показали, як зараз виглядає легендарний особняк з "Один вдома".

Нагадаємо, що зірка "універу" ошелешила мережу новим іміджем.