Росія зробила Крим своєю тиловою базою південного фронту. Там зосереджено п'ять військових аеродромів, Чорноморський флот, підрозділи якого беруть участь у тому числі й у сухопутній війні. На півострові розташований 22 армійський корпус РФ, там є величезна кількість складів озброєнь, військової техніки, боєприпасів, палива.

Про це у ютуб-ефірі на своєму каналі розповів військовий експерт Олексій Арестович, передає Politeka .

За його словами, Крим зараз став однією з головних цілей для Збройних сил України. Наші війська поступово працюють над демілітаризацією Криму, пробиваючи їхню систему ППО для ще більш частих ударів.

"Судячи за напрямом наших ударів, вибивання північно-західного сектора ППО. Ми робимо "дірку", куди успішно залітатимуть дрони, ракети і так далі. Як би, я думаю, що й кошти будуть. А значить, буде погано всім тим, хто через непорозуміння вирішив проживати окупованим Кримом. Я маю на увазі війська російські в першу чергу. Так, удари не припиняться, удари нарощуватимуться, тому що ключем до успіху на південному фронті є демілітаризація Криму, в буквальному сенсі", - сказав Арестович.