Соратники партії «Держава» не згодні з політикою РНБО. Як зазначено на їх офіційному сайті, представники партії в світлі останніх рішень РНБО бачать цей орган репресивним по відношенню до опозиційних політиків.

«Соратники партії «Держава» проведуть інформування колег – європейських соціалістичних політичних партій про факти політичних репресій, і проведуть роботу з формування міжнародної позиції щодо позасудових розправ над опозиційними журналістами і політиками в Україні», - зазначено на сайті.

Як сказано в публікації, недавно РНБО ввів санкції стосовно головного редактора «Страна.ua», а також опозиційних політиків. На думку соратників партії, Конституційний суд повинен звернути увагу на ці рішення, і особи, які курирують РНБО, повинні бути притягнуті до відповідальності.

«Глава РНБО Данилов заявив про санкції стосовно опозиційних політиків Ольги та Анатолія Шарій і їх родичів, а на останок навіть проти народного депутата Андрія Деркача, того самого, який розголосив записи розмов «Порошенка-Байдена» і факти міжнародної корупції в Україні» , - сказано на сайті.

У публікації зазначено, що партія «Держава» проведе кооперацію з європейськими колегами з соціалістичних партій з метою формування позиції стосовно позасудових рішень щодо опозиціонерів.

Як повідомляв Hyser, «Держава» вийшла на акцію протесту під литовське посольство.

Раніше Hyser публікував заяву «Держави» проти земельної реформи.

https://derzhava.org.ua/news/33/partiya-derzava-vistupaje-za-prityagnennya-do-vidpovidalnosti-vatazkiv-rnbo-za-politicni-represiyi-v-ukrayini