Таксисти просять президента включити їх у програму вакцинації

Таксисти офіційно звернулися до глави держави Володимира Зеленського з проханням включити їх в програму вакцинації від коронавірусу. Про це свідчить лист Української таксомоторної асоціації гаранту, опублікований на порталі taxoport.

Так, члени громадських організацій таксистів звернулися до Президента з проханням включити в програму вакцинації працівників служби таксі. У листі зазначили, що робота водія небезпечна, а під час пандемії коронавірусу ще й існує високий ризик зараження.

В УТМА відзначили, що щодня таксисти контактують з безліччю людей, які потенційно можуть бути носіями вірусу. Такі контакти провокують зростання темпів поширення COVID-19 в країні.

Варто відзначити, що таксисти просять включити їх у другий етап вакцинації, який триватиме з квітня по червень цього року. Це прохання в УТМА пояснили тим, що водії тісно контактують з людьми та відносяться до категорії працівників з високим ризиком інфікування і поширення коронавірусної інфекції.

Також Володимиру Зеленському навели статистику згідно, якою щодня таксисти перевозять близько 2 мільйонів пасажирів. Всього в таких перевезеннях залучено близько 220 тисяч водіїв.

Слід зазначити, що в Україні вже стартувала вакцинація проти коронавірусу. Першими захист від вірусу надають медичним працівникам, які щодня контактують із зараженими і мають максимальний ризик інфікуватися. Також в числі перших прищеплюють бійців на передовій. Зокрема захистився від вірусу і президент Зеленський, він вакцинувався разом з військовослужбовцями в зоні ООС.

Раніше портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону, який змінить життя українців на краще.

Також портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, в якому підбив підсумки четвертого засідання РНБО.

Крім того портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції "Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.