Нардеп від партії "Слуга народу" розповів про можливі методи боротьби з агресією Російської Федерації

Про те, що Росію, як країну-агресора очікують чергові санкції, а Збройні Сили України в змозі протистояти РФ, в інтерв'ю "РБК-Україна", заявив голова комітету ВРУ, що відповідає за питання національної безпеки, Олександр Завитневич.

За словами голови комітету, уряд України приготувався до будь-яких ймовірних сценаріїв розвитку ситуації, в тому числі й до силового варіанту протидії. Зокрема, Збройні Сили України і так здатні чинити опір агресії, але в разі ескалації збройного конфлікту на Донбасі, нашу країну підтримає весь світ. І, швидше за все, це спричинить оновлення і доповнення списку санкцій проти РФ, в тому числі й для російських державних службовців вищої ланки.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

На думку Олександра Завитневича, можливий наступ Збройних сил РФ не має ніякого здорового глузду, через те, що з точки зору як тактики, так і стратегії, втрати незаконних російських формувань будуть невідповідні з отриманим пріоритетом у захопленні 500 метрів української території.

До того ж як вважають військові експерти, захоплення Слов'янська, Маріуполя або наступ заради створення коридору до анексованого півострова Крим, може зажадати від Російської Федерації серйозних фінансових витрат і величезних ресурсів, що також незрівнянно з такою передбачуваною вигодою. Повноцінна участь Збройних сил РФ неможлива без використання ракетного озброєння та авіації, що, своєю чергою, змусить всі країни світу інакше подивитися на те, що відбувається на території нашої країни. Так що будь-які дії РФ, на цей час, швидше за все є відвертальним маневром, для посилення пропагандистського впливу в Україні, і тиску на сторони, що беруть участь в Мінському процесі.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що 28 березня 2021 року на Донбасі пройдуть вибори в народні депутати Верховної Ради.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Дмитро Клімкін розповів, чому Володимир Зеленський повинен якнайшвидше зателефонувати Джозефу Байдену.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в акваторії Чорного моря почалися навчання Збройних сил НАТО.