Тихановская розповіла, коли Лукашенко покине Білорусію.

Представник опозиційних сил в Білорусі Світлана Тихановська впевнена, що самопроголошений президент країни Александ Лукашенко буде змушений покинути свій пост вже в найближчі місяці. Нагадаємо, що результати президентських виборів, які пройшли в Білорусі в 2020 році, практично жодна країна не визнала.

Після цього почалися масові виступи людей. На вулицях збиралися тисячі мітингувальників. Багато з них були затримані правоохоронними органами і зараз про їхню долю нічого невідомо. До слова, Україна також за прикладом європейських країн, не визнала Олександра Лукашенка законним президентом країни.

Про те, що Лукашенко незабаром покине пост президента Тихановська заявила в своєму інтерв'ю німецькому тижневику Bild am Sonntag.

На думку Тихановської, до відставки Лукашенка неминуче призведе зростаючий тиск на його режим з боку ЄС і США.

"Тиск буде рости з кожним днем, і одного разу стане для Лукашенка надмірним, так що він піде. Режим Лукашенка впаде ще цього року. Думаю, навесні він піде", - заявила Світлана Тихановська.

Нагадаємо, що Александ Лукашенко править Білоруссю протягом 30 років. Тільки в 2020 році у нього з'явився реальний конкурент в особі опозиціонерки Тихановської, якій вдалося практично неможливе.

У лютому 2021 року Лукашенко заявив, що першою і головною умовою його відходу від влади є мир в країні, а другою - гарантія безпеки його прихильникам.

Вже 26 лютого Лукошенко заявив про те, що він не планує передавати владу своїм дітям. Тому поки незрозуміло, що буде далі з політичною ситуацією в країні.

Раніше Hyser писав про те, що Клімкін розповів про підготовку до телефонної розмови Зеленського і Байдена.

Також писали, що Чубаров розповів правду про ситуацію в Криму, часу залишилося зовсім мало.

Нагадаємо, що Лукашенко зробив президентом старшого спадкоємця.