Спікер парламенту призначив позачергове засідання

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков екстрено призначив позачергове засідання парламенту. Стало відомо, що на ньому збираються розглядати. Дату зборів опублікував Апарат Верховної Ради.

Разумков призначив наступне засідання, яке буде позачерговим, на вівторок, 23 лютого. Народні депутати мають зібратися о 12:00 у сесійній залі.

Повідомляється, що депутати повинні проголосувати за законопроєкт, згідно з яким буде відновлено проведення конкурсів на ряд державних посад.

Те е саме стосується і тих осіб, які тимчасово виконуватимуть обов'язки міністра.

Президент України Володимир Зеленський ветував даний законопроєкт і зі своїми пропозиціями повернув його на розгляд до Верховної Ради.

Глава держави назвав неприйнятною ситуацію, коли вакантна посада міністра, а заступники повинні виконувати тільки окремі повноваження глави відомства.

Зеленський зазначив, що були випадки, коли на посаду голови тривалий час нікого не призначали і він побоюється, що подібні ситуації можуть призвести до повної зупинки роботи всього Міністерства.

Він додав, що Україна знаходиться в розпал боротьби з пандемією і деякі рішення потрібно прийняти терміново. Тому, він і вніс відповідні поправки, які були схвалені Комітетом з питань організації державної влади.

Дмитро Разумков. Фото: скріншот YouTube-відео

Те, що цей законопроєкт ще не прийнятий призвело до затримок заробітних плат шахтарям.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що виконувач обов'язки міністра енергетики не може підписати відповідні документи, тому шахтарі залишаються без заробітних плат вже деякий час.

Раніше портал Hyser повідомляв, що адвокат Віктора Януковича опублікував його звернення до українського народу, що вирішив сказати президент-втікач.

Також ми писали, що на народного депутата від" Слуги народу" та колишнього журналіста Сергія Швеця скоєно напад. Нардеп звернувся в поліцію, з'явилися деталі інциденту.

Нагадуємо, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з початку 2021 року встигла прийти на засідання парламенту в різних образах.Зібрані самі запам'ятовуються образи політика.