Ірландія розглядає можливість скорочення соціальних виплат для українців, які проживають у державному житлі, що торкнеться 54 773 українських біженців, які вже перебувають у країні.

Міністр соціального захисту Хізер Хамфріс заявила, що високі рівні добробуту, що надаються українським біженцям, не можуть постійно підтримуватися, пославшись на зміну ситуації за останні два роки.

Уряд Ірландії схвалив зниження виплат новоприбулим українським біженцям з 220 євро на тиждень до 38,80 євро з обмеженням проживання у державному житлі у 90 днів. Однак нові закони не торкнуться існуючих біженців, які мають право на безстрокове проживання та вищі виплати.

Міністр Хамфріс наголосила на необхідності переглянути це рішення, враховуючи мінливі обставини та приплив біженців, які шукають вищу соціальну підтримку порівняно з іншими країнами.

Євро: скрін з відео
Євро: скрін з відео

Вона наголосила на початковій щедрості, виявленій, коли біженці прибули з обмеженим майном, але наголосила на необхідності стійкості та недопущення того, щоб країна стала більш привабливою, ніж інші європейські напрямки.

"Я знаю, що в Україні йде війна, але ситуація дещо інша, ніж у якій біженці були два роки тому. Нам потрібно переглянути це рішення. Вони їхали до Європи, а потім ми були другим пунктом призначення. Ми не хочемо, щоб ця країна була привабливішою за будь-яку іншу європейську країну", – заявила Хізер Хамфріс.

Читайте також:

Що чекає на українських біженців у Польщі після введення нових правил: роз'яснення

Час додому: у Польщі вже серйозно заговорили про те, що настав час повертати українців призовного віку в Україну

У Росії вже погрожують завдати потужного удару по Польщі: хочуть потрапити по аеропорту