Медики назвали спецію, яка захищає від раку і серцевих захворювань

Куркума це рослина, корінь якої використовується як приправа, а також як ліки. Ця спеція здатна запобігти онкологічним захворюванням і проблемам з серцем, що підтвердили британські медики. Однак вживаючи спецію слід дотримуватися дозування. Про це інформує bbcgoodfood.

Один з компонентів спеції, куркумін, здатний запобігати розвитку, поширення, а також зростання злоякісних пухлин по організму. Крім того він сприяє придушенню процесу зростання нових кровоносних судин в пухлинах через що ті позбавляються необхідного харчування і гинуть. Також вживання куркуми є хорошою профілактикою онкологічних захворювань травної системи. Вчені провели відповідне дослідження в якому взяли участь 44 чоловіки з ураженнями кишечника з ризиком злоякісності. Як показали результати вживання куркуміну знизило кількість таких виразок на 40%.

Користь куркуміну важко переоцінити, оскільки крім захисту від раку він може покращувати функцію ендотелію або внутрішньої вистилки кровоносних судин. Таким чином дана спеція зменшує ризик виникнення серцевих захворювань. Також позитивний вплив куркумін надає і на мозок людини. Як відзначають медики, багато захворювань головного мозку пов'язані зі зниженням рівня нейротрофічних факторів (BDNF). Те що куркумін здатний збільшити рівень BDNF в головному мозку є науковим фактом, тому вживання спеції здатне відстрочити і навіть вилікувати хвороби мозку.

Крім того лікарі вважають, що куркума може допомогти при запаленні суглобів, яке викликане артритом. Дослідження показали, що куркумін має протизапальні властивості. Цікаво, що куркумін також може допомогти в протистоянні депресії. Однак незважаючи на таку користь спеції, краще дотримуватися дозування. ВООЗ рекомендує вживати не більше 3 мг на один кілограм ваги.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі попередили про небезпеку чорного меленого перцю.

Також наш портал інформував, що медики назвали напій, який лікує хвороби серця.

Нагадаємо, що лікарі розповіли про ефективність меду в лікуванні серцевих захворювань.