Лікарі назвали неочевидні симптоми раку носоглотки, на які часто не звертають уваги

Онкологічні захворювання прийнято вважати одними з найнебезпечніших, тому що вони практично ніяк не проявляються на ранніх стадіях. Найчастіше коли хвороба дає про себе знати лікування вже не дає очікуваних результатів. Так, медики назвали, симптоми раку носоглотки, які легко переплутати зі звичайною ангіною. Про це повідомляє портал from-ua.

Експерти з організації Macmillan Cancer Support вважають, що одним з перших симптомів раку носоглотки є пухлина у верхній частині шиї, яка не викликає ніяких хворобливих відчуттів. Рак носоглотки вважається досить підступним недугом, адже його дуже складно виявити. Головні або вушні болі, закладений ніс і навіть втрата слуху - все це може сигналізувати про рак носоглотки. При виникненні таких симптомів фахівці не рекомендують займатися самолікуванням, а найкраще негайно відвідати лікаря.

Медики підкреслюють, що в разі раку носоглотки людина може до останнього не підозрювати про недугу, оскільки явні симптоми можуть проявитися тільки на пізній стадії. Поява виділень з вуха, а також кровотеча з носа вважаються вже більш тривожними сигналами. Відзначається, що ці ознаки можуть сигналізувати і про інші прогалини з організмом, проте з візитом до лікарні краще не затягувати. Особливим приводом для занепокоєння вважається те, що ці симптоми не проходять протягом декількох тижнів.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі. Переглянувши свій раціон харчування можна значно продовжити життя.

Також портал Hyser повідомляв, що вчені провели дослідження в ході якого виявили вельми незвичайні властивості білих шампіньйон. Виявилося, що дані гриби здатні захистити чоловіків від раку простати.

Крім того портал Hyser інформував, що лікарі розповіли про незвичайні властивості меду. Даний продукт здатний лікувати серцеві захворювання.