Експерти розповіли, які баги призводять до поломки смартфона.

Так, експерти склали рейтинг найнебезпечніших багів, які можуть привести до поломки навіть найпотужнішого і міцного смартфона. На жаль, вони зустрічаються досить часто. Тому багато користувачів вже встигли з ними зіткнутися. До найбільш поширених багів останніх років віднесли баг з фоновою картинкою, баг з датою і небезпечне повідомлення для пристроїв на базі iOS.

Про перший баг говорили ще рік тому. Тоді він вивів з ладу багато популярних смартфонів. Здебільшого така неполадка торкнулося пристроїв, які працюють на Android.

"Здається, що це звичайна картинка, що зображає природний ландшафт, але при установці робочий стіл в певних гаджетів екран починає постійно включатися і вимикатися ",- зазначають фахівці, пояснивши, що пов'язано це з колірною гамою картинки.

А ось що стосується бага з датами, то вперше він був помічений ще в 2016 році. Але найбільше торкнувся пристроїв на iOS. Тоді, якщо користувач переходив в Налаштування дати і часу і виставляв 1 січня 1970 - це призводило до поломки апарату. Згодом Apple поправила цю вразливість.

Але все ж вона принесла багато неприємностей. Тому люди стали масово скаржитися виробникам, щоб проблема була терміново усунена.

На iOS 13 ж була діра в безпеці, пов'язана з небезпечним повідомленням. Так, можна було зламати апарат, якщо відправити йому коротке повідомлення з емоджі у вигляді італійського прапора і символом мовою синдхи.

Тому користувачам варто більш акуратно ставитися до своїх телефонів і відразу ж нести їх в ремонт, якщо є якісь збої системі. Це допоможе їм продовжити життя не на один рік.

Раніше Hyser писав про те, що Київстар запустив нову послугу, яка стане в нагоді кожному, коштує менше чашки кави.

Також писали, що над українцями нависла нова загроза, стали масово блокувати телефони.

Нагадаємо, що Vodafone пропонує стежити за іншими абонентами.