Експерти розповіли, який вітамін допомагає легше перенести наслідки коронавірусу.

Так, в Україні та всьому світі триває активна боротьба з коронавірусом. На даному етапі лікарі намагаються якомога більше дізнатися про цей вірус, щоб зрозуміти, як правильно його лікувати і як можна допомогти людині швидше реабілітуватися після нього.

Не так давно вчені з'ясували, що вітамін В6 полегшує перебіг коронавірусної хвороби і пом'якшує її наслідки. До такого висновку прийшли експерти університету Хіросіми в Японії.

Про це повідомляти MedicalXpress.

Зокрема, вітамін В6 може позитивно впливати на цикотиновий удар у пацієнтів з важкою формою коронавірусу.

"Вітамін B6 також може допомогти у боротьбі з наслідками коронавірусу. Він зменшує запалення, кількість інфламмасом, що відповідають за активацію запальної відповіді, полегшує окислювальний і карбонільний стрес, запобігає тромбоз", - заявив автор дослідження професор Танутчапорн Кумрунгзее.

Крім того не можна забувати про те, що у деяких людей рівень цього вітаміну в організмі набагато нижче. В першу чергу це стосується людей з хронічними запаленнями, гіпертонією, ожирінням, діабетом і серцевими захворюваннями. Цей список хвороб можна продовжувати.

Варто сказати, що при дефіциті цього вітаміну імунна система стає більш сприйнятливою до вірусної інфекції. Тому не варто нехтувати прийомом цього вітаміну. Важливо розуміти, що всі вітаміни в організмі грають дуже важливу роль.

І це стосується не тільки вітаміну B6. Якщо людському організму не вистачатиме якогось іншого вітаміну, то він теж буде страждати. Тому за показниками свого організму варто стежити дуже ретельно завжди.

Раніше Hyser писав про те, що які ще дев'ять областей ризикують потрапити в" червону зону " карантину в Україні.

Також писали, що з 27 лютого в Чернівецькій області закриваються всі заклади харчування, школи та розважальні центри.

Нагадаємо, що МОЗ оприлюднило статистику хворих на ковід за добу.