Синоптики попередили про чергову хвилю морозів

В останні дні українці живуть у справжній зимовій казці. Ряд областей щедро замело снігом, а температура повітря місцями сягає нижче -20 градусів. Синоптики прогнозують незначне потепління найближчими днями, проте незабаром країну накриють сильні морози і хуртовини. Які області приморозить і замете, повідомляє Gismeteo.

Згідно з прогнозом, з 22 лютого погода дасть українцям можливість перепочити від морозів, проте не варто сподіватися на сонячні дні - країну продовжить засипати снігом. Через 2-3 дні доведеться знову ґрунтовно утеплятися, Україну накриють морози до 20 градусів.

У східних областях холодна погода протримається до 21 лютого, в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть до 17 градусів нижче нуля. З 22 лютого помітно потеплішає, до 3 градусів вище нуля, але триватимуть снігопади. Через два дні знову вдарять морози: до -21 морозу вночі і до -10 вдень. За даними синоптиків зима разом з морозами і снігопадами затримається на Сході і в березні.

Карта погоди. Фото: скріншот
Карта погоди. Фото: скріншот

На півдні країни очікуються різкі перепади температур від 11 градусів морозу вночі до 11 тепла в денний час. Після 21 лютого значно потеплішає і до кінця місяця температура буде до -5 морозу вночі, а вдень завжди "плюс".

Карта погоди. Фото: скріншот
Карта погоди. Фото: скріншот

Жителі північних областей як ніхто зрадіють потеплінню, адже до кінця тижня стовпчики термометрів опуститися до 25 градусів з позначкою "мінус", після чого, з 22 лютого значно потеплішає. Так, вдень повітря прогріється до 3 градусів тепла, вночі близько 1 градуса морозу. З 24 лютого знову до 23 градусів нижче нуля, така температура протримається до 26 числа.

Карта погоди. Фото: скріншот
Карта погоди. Фото: скріншот

На заході холодно буде лише до 20 лютого, після чого потеплішає від 2 до 6 градусів вище нуля, при цьому "плюс" буде спостерігатися і в нічний час. Після 24 лютого похолодає, але незначно, до 4 морозу вночі і від 2 до 4 тепла вдень.

Карта погоди. Фото: скріншот
Карта погоди. Фото: скріншот

Синоптики попередили жителів столиці про значне зниження температури 19 лютого, вночі очікується до 23 градусів морозу. З 21 лютого потепління, а вже з 24-25 лютого знову вдарять морози до -19 градусів.

Карта погоди. Фото: скріншот
Карта погоди. Фото: скріншот

Раніше портал Hyser писав про те, що синоптики попередили українців про сильне похолодання.

Також портал Hyser інформував, що Україну накриє циклон Yukon, який принесе сильні снігопади.

Крім того, портал Hyser писав, що синоптики прогнозують потепління в Україні.