14 лютого майже вся панета святкує День усіх закоханих. Про це свято чув кожний школяр. Але мало хто знає, що напередодні цього свята Всесвітня Організація Здоров'я (ВОЗ) відзначає день презервативу.

Про це Центр громадського здоров’я України написав на своїй сторінці в Facebook.
Кожен чув легенду виникнення свята 14 лютого - Дня всіх закоханих. Сучасне кохання неможливо уявити без сучасних засобів контрацепції. Лікарі визнають, що найбільш дієвий серед них - презерватив.
Варто сказати, що історія цього засобу налічує кілька століть. Середньовічною Европою поширювалися венерічні захворювання. А контролювати народжуваність людство намагалось завжди. Саме тому і з'явилися перші прототипи презервативів з органічних матеріалів.
Сучасні презервативи дозволяють не лише контролювати настання вагітності, а й допомогають боротися з поширенням інфекцій, що передаються статевим шляхом.
Особливо велику небезпеку сучасному людству несуть такі хвороби, як СНІД та гепатит. Остаточно вилікувати які на даному етапі історії людство поки не спроможне.
Саме тому так важливо турбуватись про здоров'я одне одного та не забувати про засоби контрацепції.

Бережіть себе, фото: скріншот You Tube

Саме тому напередодні Дня Закоханих ВОЗ і започаткувала неформальне свято. 13 лютого відзначають Міжнародний день презервативу.

Це свято було започатковане у 2007 році. І з кожним роком лише набирає популярність.

Саме тому чиновники від медицини й нагадали українцям про необхідність піклуватися про своє здоров'я, та здоров'я найближчих серцю людей.

Ми можемо лише приєднатися до застереження та побажати українцям міцного здоров'я та ділитися з коханими на свята лише щирим коханням.

Раніше Hyser писав, стало відомо, коли в Україні почнеться вакцинація від Covid-19.

Також портал писав, на день закоханих дали невтішний прогноз.

Нагадуємо, стало відомо, що може захистити ваш розум.