Відомий американський політтехнолог-республіканець і письменник Дейн Уотерс висловив свою думку з приводу вступу України до НАТО.

Він вважає, що наша країна може навіть не розраховувати на вступ до НАТО поки існує проблема окупації Криму Росією і війна на Донбасі, пише "Апостроф".

Республіканець впевнений, що війна триватиме на Сході України, тому це неодмінно впливатиме на шанси України на вступ до НАТО.

"Слухайте, подумайте про концепцію Альянсу. Роль НАТО - захищати країн-членів. Якщо Україна стає членом НАТО, і в Україні - війна, то це означає, що Альянс повинен втрутитися в конфлікт. Зазначу, що я не є експертом в цій сфері, але на мою думку, скільки триватиме конфлікт на Донбасі і скільки буде існувати проблема Криму, стільки Україна не матиме можливостей стати частиною НАТО", - сказав Уотерс.

НАТО, фото: therahnuma

Політтехнолог вважає що українській лідер Володимир Зеленський добре поінформований з цього питання. Тому він і почав "просувати тему вступу України в НАТО, тому що знає, що так отримає потужну військову підтримку в боротьбі з Росією на Донбасі".

Президент України Володимир Зеленський, фото: akcenty.com

Нагадаємо, що об'єднане командування повітряних сил НАТО розповіло, що винищувачі НАТО здіймались 10 лютого у небо за для перехвату військових літаків РФ над Чорним морем. Те що робить російська авіація дуже сильно нагадує відпрацювання військових дій.

F 16, винищувач НАТО, фото: скріншот YouTube

Ситуація розгорталась над Чорним морем. НАТО здійняло до неба свої винищувачі F-16, що базуються у Румунії, Болгарії та Туреччині.

Як тільки російська авіація вийшла з небезпечної зони, літаки НАТО повернулися на базу.

Раніше "Hyser" писав про те, що терористи на Донбасі за минулу добу, 11 лютого, п'ять разів порушили режим припинення вогню.

Також "Hyser" повідомляв, що 11 лютого президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки прибув на Донбас.

Нагадаємо, що експерти говорять про те, що Росія може почати наступ с південних регіонів України.