10 жовтня продюсер Яна Тераніс опублікувала у своїх історіях у соціальних мережах відео, в якому детально описується дорожньо-транспортна пригода у центрі Києва, в якій взяли участь вона та її подруги Марія та Поліна Чупаєнко.

На кадрах із камер відеоспостереження видно, як автомобіль Mercedes виїжджає на тротуар на вулиці Саксаганського, ледь не збивши пішоходів, які сиділи за столиками кафе. Після інциденту постраждалі звернулися до патрульної поліції, але наслідки викликали побоювання щодо поведінки водія та співробітників поліції на місці події.

У своїх історіях Яна розповіла, як вона та її друзі сиділи у вуличному кафе, коли автомобіль вилетів на тротуар, внаслідок чого її друзі зазнали травм. Як повідомляється, водій вийшов із машини і зізнався, що хотів «змагатися з іншою машиною», заявивши, що працює у групі «Океан Ельзи», і припустив, що може уникнути наслідків, запропонувавши гроші.

Яна згадала, що незабаром після патрульної поліції прибув адвокат, який, як стверджується, не зробив жодних дій щодо заяв потерпілих. Натомість адвокат зіткнувся з жертвами і навіть із літнім перехожим, тоді як співробітники поліції не стали проводити тест на алкоголь у водія.

Яна зазначила, що співробітники поліції записали інформацію про жертв лише після опівночі, класифікувавши їх як порушників комендантської години, а не визнаючи їх жертвами аварії.

Лідія Сметана, власниця бренду One by One, яка нещодавно співпрацювала з Океаном Ельзи над колекцією одягу до 30-річчя групи, пізніше була помічена на місці аварії та розмістила інформацію про це в Інтернеті.

Інша постраждала поділилася фотографіями та описала водія з паперовим браслетом із написом «STAFF» від Океану Ельзи, висловивши обурення ситуацією та вказавши, що вони планують звернутися за юридичною допомогою. Вони відзначили Святослава Вакарчука, Океан Ельзи та патрульну поліцію у своїх постах, щоби привернути увагу.

Пізніше Лідія Сметана прокоментувала інцидент, заявивши, що її водій не впорався з керуванням, доставляючи речі до Палацу спорту, та випадково виїхав на тротуар, внаслідок чого постраждали. Вона висловила своє потрясіння та сказала, що особисто контролює ситуацію.

Сметана зв'язалася з постраждалими, підтвердивши, що в одного з них струс мозку, і заявила, що водій склав усі необхідні тести, які виявились негативними. Вона пояснила, що водій не має жодного відношення до Океану Ельзи, пояснивши, що браслет, який він носив, був для персоналу заходу.

Реація Лідії Сметани
Реація Лідії Сметани

У відповідь на інцидент Океан Ельзи опублікували заяву, в якій дистанціювалися від водія, заявивши, що вони її не знають і не мають жодного відношення до ситуації.

Реакція Океану Ельзи
Реакція Океану Ельзи

Читайте також:

Сніг, похолодання та сильний вітер: погода в Україні кардинально зміниться

Істерика та сльози: Оля Полякова зізналася про проблеми на "особистому фронті", Маша Єфросиніна про все в курсі

Олег Винник засвітився у центрі: "Ніби чудес не існує"