У 324 випадках інспектори провели огляди на місці та склали акти. Ще за 22 зверненнями видано накази про проведення перевірок. Інші – на стадії підготовки відповідних наказів;

у 102 випадках було підтверджено факти заподіяння шкоди довкіллю, у 197 – такі факти не підтвердилися;

загальний розмір збитків навколишньому середовищу, розрахований Держекоінспекцією, перевищив 15 млрд грн;

за 2 фактами огляд не провадився у зв'язку з тим, що вже відкрито кримінальні провадження;

зараз найбільше звернень надійшло щодо порушень, зафіксованих на Полтавщині.

Нагадаємо, вебресурс та мобільний додаток ЕкоЗагроза дозволяє українцям одразу на місці зафіксувати порушення та кілька кліків передати інформацію до Держекоінспекції. А далі отримати дані щодо заходів реагування в режимі реального часу. По суті та час розгляду звернень у середньому скоротився з 30 робочих днів до 10.

Інспектори зазначають, що ЕкоЗагроза прискорила процедуру оформлення документів для виходу на перевірки та сприяє оперативному внесенню даних до системи. На місці інспектор проводить фото- або відеофіксацію виявлених порушень та складає акт огляду, який одразу підвантажує на ЕкоЗагрозу.

Як зазначав раніше Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, ЕкоЗагроза була створена на початку широкомасштабного вторгнення Росії, щоб інформувати українців про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати всі екологічні загрози та злочини проти живої природи.