Першим приводом стали заяви клієнтів про труднощі з виведенням коштів, після чого на P2B Exchange звернули увагу аналітики, знизивши рейтинг відповідності з Помаранчевого до Червоного , пише сайт problematic.news .

Редакція зазначеного сайту розбиралася, чому криптобіржа P2B Exchange може впасти слідом за турецькою Thodex і американською FTX , а кошти інвесторів можуть бути безповоротно втрачені.

Основна проблема P2B Exchange - це непрозора структура власності, адже ви ніде не зможете знайти повну інформацію про її власників. Згідно з відкритими даними – єдиним відомим власником P2B Exchange є Солодовник Валерій Васильович (Valerii Solodovnyk).

Втім, Валерію Солодовнику офіційно належить лише 0.00%, решта структури власників залишається прихована.

Другою проблемою, яка допомагає криптобіржі P2B Exchange залучати нових інвесторів, приховуючи реальний стан справ, це використання махінацій за участю торгових ботів, які досягають 60% від загального обсягу торгів. Такі махінації на думку фахівців дозволяють P2B Exchange займати високі місця у рейтингу на CoinMarketCap . Факт входження до ТОП-30 активно використовується маркетологами P2B Exchange для залучення потенційних жертв.

Третя проблема, з якою стикаються клієнти P2B Exchange, і про що є свідчення на багатьох форумах, це неможливість виведення власних коштів з низки надуманих причин, таких як необґрунтовані підозри у зв'язках із РФ, або блокування виведення коштів без зазначення причини. Наприклад, зафіксовані випадки, коли для виведення власних коштів клієнти мали місяцями письмово пояснювати юридичному відділу P2B Exchange причини, з яких вони хочуть залишити біржу.

Також, згідно з даними FinTelegram, криптобіржа P2B Exchange, через відсутність реальних механізмів контролю та звітності є майданчиком для поширення безлічі скам проектів, таких як REAL-TOK, які знаходяться в їх Black Compliance List.

Разом з тим, засновники P2B Exchange продовжують свою шахрайську діяльність, оскільки впевнені у своїй безкарності. Уникати відповідальності перед законом відомим нам особам, пов'язаним з P2B Exchange, допомагає той факт, що дана криптобіржа спочатку була зареєстрована вихідцями з міста Харків, Україна, де зараз відбуваються військові дії.

Єдиний відомий нам міноритарний власник заснованої в Литві P2B Exchange Валерій Солодовник, пов'язаний із українським бізнесменом із дуже сумнівною репутацією Геннадієм Балашовим. За інформацією наших джерел, P2B Exchange (раніше P2PB2B) була заснована в Литві в 2018 році з метою відмивання коштів та уникнення оподаткування групою осіб афілійованої з Балашовим.

Саме у 2018 році українські правоохоронці порушили кримінальні справи проти Геннадія Балашова, у тому числі через несплату податків .

Варто зазначити, що окрім Валерія Солодовника у P2B Exchange працюють й інші вихідці з України із сумнівною репутацією та відсутністю досвіду у криптовалютних та блокчейн проектах.

Йдеться про Анастасію Маніну та Ігоря Глущенка. Приміром, харків'янин Ігор Глущенко прийшов у проект з позиції “продавця телефонних карток” Vodafone.

Глущенко Игорь Вячеславович

Игорь Глущенко

Анастасія Маніна

Анастасія Маніна

Щодо Анастасії Маніної, згідно з даними мережі Linkedin сфера її компетенцій виключно маркетинг, тобто залучення нових клієнтів.

P2B Exchange: криптобіржа з ​​ТОП 30 під керуванням українських аферистів

Варто зазначити, що крім P2B Exchange на Валерія Солодовника зареєстровано ФОП , що говорить про те, що Солодовник є представником малого бізнесу.

Валерій Солодовник, разом із ще одним вихідцем з Харкова Максимом Туровським ( Max Turovsky ) має відношення до зареєстрованої компанії Partida Services, але якщо подивитися фінансові результати її діяльності, можна зробити висновки про те, що вона також відноситься до категорії малого бізнесу.

Разом з тим, Максим Туровський позиціонує себе як експерта та учасника ринку нерухомості Іспанії . Тут ми можемо провести паралель із шахрайським проектом REAL-TOK (THE REAL ESTATE CRYPTO CURRENCY) листинг якого провела P2B Exchange.

Як бачимо, криптобіржею P2B Exchange керують вихідці з України, які мали раніше проблеми із законом, а сам проект має ознаки скаму і з великою ймовірністю може впасти в будь-який момент.