Для того, щоб зрозуміти, в якому стані знаходиться ваш організм, не обов'язково одразу бігти до лікаря. Хоча, це теж дуже непогана ідея. Обмовимося: своєчасна діагностика у фахівців допоможе виявити значно ширший спектр проблем.

Однак, якщо ви вважаєте, що з вами все добре і походи лікарями – це не для вас, рекомендуємо звернути увагу на свої нігті. Що ж можна дізнатися про них?

Відповідь дуже проста і, в той же час, дуже насторожує: за станом і зовнішнім виглядом ваших нігтів можна дізнатися про симптоми раку, що приховався.

Зверніть увагу на те, як виглядають ваші нігті:

Молочно-білі нігті

Молочно-білі нігті, які також називають нігтями Террі, можуть бути ознакою цирозу печінки. Цироз печінки - це важке захворювання печінки, яке призводить до її рубцювання та втрати функції.

Жовті нігті

Жовті нігті можуть бути ознакою жовтяниці, запалення слизових оболонок носа та захворювань легень.

Синці під нігтями

Синці під нігтями можуть бути ознакою псоріазу, ревматизму серцевого м'яза, вродженої вади серця.

Сині або фіолетові нігті

Сині чи фіолетові нігті називаються ціанозом. Ціаноз - це стан, при якому шкіра і слизові оболонки набувають синє або фіолетове забарвлення через нестачу кисню в крові. Ціаноз може бути спричинений застійною серцевою недостатністю, захворюваннями судин та іншими станами.

Білі смуги на нігтях

Дві білі смужки, паралельні лунці, називаються лініями Мюрке. З'являються при захворюваннях печінки, нирок та дефіциті поживних речовин.

Вузькі білі лінії на нігтях

Називаються вони лініями Миса. Можуть бути причинами таких хвороб, як проказа, туберкульоз, малярія, герпес, ниркова та серцева недостатність, пневмонія.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

Можна обійтися без городу: названо 5 продуктів, які можна виростити на підвіконні

Названі продукти, які збивають високий тиск у спеку