Якщо вірити синоптикам, до кінця березня на більшій частині території України встановиться по-справжньому тепла сонячна погода. Так, прогнозується, що з середини наступного тижня в країну прийде справжнє весняне тепло до +14+19 градусів. А це означає, що опалення в будинках вже не буде потрібно і українці зможуть суттєво заощадити на опаленні.

І справді стало відомо, що з наступного тижня в деяких регіонах України через потепління можуть завершити опалювальний сезон, що майже на місяць раніше, ніж зазвичай. І це при тому, що раніше у НАК "Нафтогаз" заявляли, що це станеться на початку квітня.
Приємну новину у Telegram повідомив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.
"В Україну поступово приходить тепла весняна погода. З огляду на прогноз погоди, з понеділка в деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та заощадити енергоресурси, зокрема газ", - написав чиновник.
За його словами, це дозволить заощадити ресурси, зокрема, газ.
Важливо відзначити, що йдеться не про всю Україну, а лише про кілька регіонів.
Депутат також нагадав, що "Нафтогаз України" заявив про амбітні плани підготуватися до наступного опалювального сезону виключно за рахунок накопичення газу українського видобутку без імпорту.
Крім того, за словами Геруса, внаслідок потепління в Україні суттєво знижується споживання електроенергії. Це дуже важливо, оскільки через нещодавній обстріл та пошкодження мереж у Києві, Харкові, Житомирі та Одесі було введено обмеження подачі електроенергії.