Замість того, щоб йти в магазин за дорогим підживленням, можна використовувати натуральний засіб, який можна приготувати вдома. Вам потрібний лише пакет вівсяних пластівців, які, завдяки своєму багатому складу, можуть повернути здоровий вигляд кімнатним рослинам.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Вівсяні пластівці містять безліч корисних мікроелементів, таких як калій, фосфор, кальцій та інші необхідні для здорового росту рослин. Вони також можуть допомогти збалансувати кількість азоту в ґрунті та покращити газообмін. Вівсянка також зміцнює кореневу систему рослин та підвищує їх стійкість до несприятливих умов.

Існує два способи виготовлення вівсяного добрива. Перший спосіб полягає в тому, що необхідно залити півсклянки вівсяних пластівців 1 л води та дати настоятися півгодини. Потім потрібно зливати воду і використовувати рідину з-під вівсянки, розведену у співвідношенні 1:4 з чистою водою, для поливу рослин. Другий спосіб полягає в тому, що потрібно подрібнити вівсянку на порошок і посипати нею ґрунт, потім добре перемішати.

Натуральне добриво з вівсяних пластівців можна використовувати не тільки для кімнатних квітів, але й для садів і розсади. Воно гарантує відмінний результат і часто використовується досвідченими квітниками та городниками.

Читайте також:

Вікна більше не «потітимуть»: які кімнатні рослини здатні позбутися конденсату

Ви можете загробити свої вазони: якою водою найкраще поливати кімнатні рослини

Приносять біди: які рослини не слід тримати у квартирі