Польща виявилася однією з тих країн, хто одразу почав допомагати українцям боротися з російським агресором. Брати-поляки взяли на себе важливу місію - дати притулок жінкам і дітям, що тікають від війни, обігріти й нагодувати. З того часу поляки – наші вірні друзі та соратники, і Україна робить все, щоб максимально зблизитися з тими, хто подав руку допомоги у вирішальну годину.

Власне з цієї причини було виявлено слабке місце такого співробітництва - проблема із залізничним сполученням між країнами. І тепер до кінця 2023 року Україна хоче побудувати першу європейську залізничну колію, яка з'єднає Варшаву та Львів. Наступні ділянки, які також планують звести, будуватимуть уже у напрямку Києва. Докладніше про це інформує RP.PL.

Повідомляється, що першу ділянку вже почали зводити. Лінії проходитимуть від українського міста Рава-Руська до польського села Хребенне.

У планах також побудувати нові шляхи з Кракова до Львова через польське село Медики та від Дорогуська через Ягодин до Ковеля.

Хоча стандартна залізниця протягнеться лише на кілька десятків кілометрів углиб України, вона зв'яже європейську залізничну систему з важливими залізничними вузлами та пунктами перевалки вантажів.

Читайте також: