У Києві сьогодні, 10 березня, відбулося прощання з Героєм України, командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом.

Його тіло привезли до Михайлівського Золотоверхого собору. Храм був переповнений бажаючими вшанувати загиблого воїна, люди також збиралися поблизу собору.

Після заупокійної служби труну з тілом Коцюбайла почесна варта доправила до Майдану Незалежності, щоб вшанувати пам'ять воїна могли всі охочі. Під час прощання з "Да Вінчі" перекрили Хрещатик.

Президент України Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін також прибули на церемонію прощання із Дмитром Коцюбайлом. Крім того, висловити данину поваги загиблому воїну прийшли Валерій Залужний, Кирило Буданов та Олексій Рєзніков.

"Передав матері "Да Вінчі" Оксані Коцюбайло відзнаку "Хрест бойових заслуг", якою посмертно удостоєний її син", - написав президент України.

Нагадаємо, що напередодні, 9 березня, прощання з Героєм України Дмитром Коцюбайлом, який загинув 7 березня у бою під Бахмутом, відбулося в Івано-Франківській області. Церемонія відбулася у Народному домі у селі Бовшев, де народився легендарний український воїн. За оцінками журналістів, на прощання прийшли сотні людей, його рідні та близькі. У загиблого героя залишилися дівчина - парамедик Аліна Михайлова, мати, чотири сестри та бабуся.

"Господи, зупини це, Господи!" – прокричав чийсь жіночий голос із тих, хто прийшов прощатися, коли Дмитра виносили з церкви у його рідному селі та поклали в авто з написом "На щиті".

Нагадаємо, Коцюбайлу було 27 років. Молодший лейтенант очолював окремий механізований батальйон "Вовки Да Вінчі" у складі 67-ї окремої механізованої бригади.

Боєць пішов на фронт ще 2014 року. Тоді ж він отримав тяжке поранення танковим снарядом у Пісках Донецької області. Проте після одужання повернувся на фронт, де продовжив обстоювати суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте також:

Подвійне горе: під Бахмутом загинули батько разом із сином. До останнього були вірні присязі

"Не працює права сторона": психолог розповів про те, як замінюють Путіна на публіці

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"

Сюжет для нової книги підкинуло життя: російська "королева детектива" втратила чоловіка. Визначною була людина