Спати чи не спати з мокрим волоссям? Вважається, що відхід до сну, коли пасма не просохли, може загрожувати цілим рядом ризиків. Наприклад, що волосся сильно пошкоджуватиметься, оскільки мокре воно — тендітне, а коли труться об подушку, ламаються. Крім того, може бути ризик алергії, тому що у вологій подушці будуть активніше розмножуватися пилові кліщі. Ну і не можна скидати з рахунків електризацію та неправильну форму пасмів на ранок, укласти які буде неможливо.

Як на ранок зберегти нормальний вигляд волосся виданню Byrdie розповів Крейтон Боумен – знаменитий перукар із Лос-Анджелеса, Каліфорнія. Його роботи можна побачити на обкладинках Esquire, Harper's BAZAAR та InStyle, а також працював із низкою знаменитостей.

Перша порада

"Я не раджу вам спати з повністю з мокрим волоссям, - каже Боуман. - Оскільки в такому випадку може не вистачити часу, щоб вони добре висохли до ранку. Тому після миття голови краще трохи підсушити пасма, щоб воно було хоча б вологим" .

Також фахівець рекомендує замінити звичайну наволочку на атласну - це запобігає пошкодженню, коли ви рухатиметеся вночі, а також допоможе уникнути появи зім'ятого та заплутаного волосся.

Друга порада

Якщо ви хочете, щоб вранці ваша зачіска виглядала красиво і акуратно, використовуйте м'яку гумку - таку, яка не здавлюватиме волосся або залишатиме на них занадто видимі сліди.

"Після того, як ви помили голову і злегка підсушили її феном або природним чином, просто зберіть пасма на маківці в надійний тугий пучок. Якщо у вас немає потрібної гумки, замініть її частиною шкарпетки - використовуйте цю річ як імпровізований саморобний тримач для волосся ", - Розповідає перукар.

Третя порада

Після миття голови Боуман рекомендує нахилити голову вниз і просушити її в такому стані протягом декількох хвилин. Тож ви прискорите процес висихання. Потрібно, щоб голова була не повністю мокрою, а лише трохи вологою. Далі необхідно зібрати волосся в кілька пучків, закріплених спеціальними резинками, і після цього можна вирушати спати.

Якщо ж у вас від природи пряме волосся, можете зробити лише один пучок. Для власниць локонів найкращий вихід – кіски.

"Я раджу вам заплітати косу, а не скручувати волосся, – зазначає експерт. – Зробіть вільну французьку косу, починаючи з самої верхівки голови. Навіть якщо ви зробите її неідеальною – нічого страшного. Такий трюк все одно спрацює вам на користь, адже вранці ви отримаєте крутий результат: злегка скуйовджене, але об'ємне укладання, яке радуватиме вас наступні кілька днів. Недосконалість - це те, що цілком допустимо в цій ситуації", - робить висновок Крейтон.

Читайте також:

Нічна ракетна атака Україною: рашисти завдали безліч ударів по мирних містах. Де був приліт і де відключать світло

Чорно-біле фото та скорбота: Тіна Кароль показала подругу, якої не стало під час обстрілів

Ось це пощастило: чоловік відкопав 800-річний скарб із монетами, золотом та прикрасами