Стало відомо, що у боях за Бахмут Донецької області загинули батько та син - Олег "Хома" та Микита "Турист". Батько накрив сина, але снаряд все ж таки розірвався просто біля їхніх голів.

Трагічну новину повідомив офіцер ЗСУ Дмитро Христюк.

Христюк зауважив, що вся чоловіча частина сім'ї пішла на фронт із перших днів.

"Воїни звільняли Київщину та Херсонщину, а потім поїхали обороняти Бахмут. Вони загинули під Бахмутом. Батько накрив собою сина, але снаряд розірвався біля їхніх голів. Загинули обидва. Разом. Як і йшли разом стежками цієї війни... Батько та син - бік. о бок. Неймовірні хлопці, які хотіли розвиватися, боротися, перемагати та жити", - написав військовий.

Офіцер додав, що йому досі важко усвідомити, скільки справжніх воїнів втрачає Україна. А "Хома" та "Турист" тепер триматимуть небо над Україною.

Підтвердив смерть чоловіків та Юрій Самсон , який є братом Олегу. Він також опублікував останнє спільне фото з героями України, яке було зроблено на Миколаївщині.

"Війна сьогодні дуже боляче і підступно вдарила по нашій родині. Світла пам'ять, милий братик і племінник. Цей сум надовго", - сказано в повідомленні.

Юрій додав, що вони разом пройшли чимало військових доріг, але тепер шлях його рідних пролягає до Ірія.

Відомо, що Олег та Микита Хомюки були воїнами 206-го батальйону 241-ї бригади Територіальної оборони.

"Хома з Туристом гідно пліч-о-пліч пройшли бойовий шлях, який подолав наш батальйон, і назавжди залишаться в пам'яті побратимів болючим спогадом втрати. Помстимося", - заявили побратими загиблих.

Сослуживці кажуть, що вони завжди були добрими та щирими.

"Батьку, солдате Олегу з позивним Хома. Добрий, щирий і відвертий. Він першим поспішав на допомогу, дбав про товаришів, намагався втішити чи просто підтримати. Дбав про долю сина та всіх інших молодших товаришів, яких вважав дітьми, і це надихало Олега рухатися далі, долаючи труднощі військового шляху... А ось Микита був сповнений бажання стати справжнім воїном: навчався, розвивав навички, не зупинявся і прагнув опанувати різні військові спеціальності. дітей у любові до країни, але не судилося", - сказано у повідомленні.

Вже відомо, що прощання з Олегом та Микитою Хомюками відбудеться у Києві у п'ятницю, 10 березня: об 11.00 – громадська панахида на Майдані Незалежності, о 13.00 – похорон на Лісовому цвинтарі.

Читайте також:

Нічна ракетна атака Україною: рашисти завдали безліч ударів по мирних містах. Де був приліт і де відключать світло

Чорно-біле фото та скорбота: Тіна Кароль показала подругу, якої не стало під час обстрілів

Ось це пощастило: чоловік відкопав 800-річний скарб із монетами, золотом та прикрасами