Стало відомо, що у Раді пропонують відкрити кордони для чоловіків. Про це йдеться у проектах законів №9075 та №9074 .

Так, наприклад, у пояснювальній записці до законопроекту №9075 нардепи зазначили, що їхня головна мета - внести зміни до законодавства, щоб українські студенти іноземних вузів та інші категорії чоловіків, яких не можуть мобілізувати, могли вільно виїжджати за кордон, але погоджувати це з військкоматами .

Разом із погодженням з військкоматами ті, хто збирається виїхати, мають офіційно зобов'язатися повернутися в Україну не пізніше закінчення терміну, на який вони не підлягають мобілізації згідно з чинним законодавством.

Тим часом у законопроекті №9074 пропонують дозволити українським спортсменам, а також тренерам, лікарям чи представникам команд виїжджати за кордон для участі у міжнародних змаганнях та інших спортивних заходах. Однак є одна умова: надати лист-підтвердження від центрального органу виконавчої влади або національної федерації з виду спорту з виїзду на міжнародний спортивний захід.

У той же час громадяни, які під час воєнного стану залишили Україну і порушили термін повернення без поважних причин, повинні нести за це відповідальність або добровільно перерахувати на спецрахунок для збору коштів для ЗСУ гроші у розмірі прожиткового мінімуму за кожний "прострочений" повний тиждень перебування за межами України, звільняючись від іншої відповідальності

Читайте також:

Залишилось 3 місяці: у розвідці розповіли, коли Путін залишиться без інструментів. Розпочнеться розпад Росії

Показував "стратегічні місця": як виглядає путінський генерал, який роздягався перед солдатами