Як відомо, у сніговій та холодній Арктиці є одна українська станція, яка називається «Академік Вернадський». Саме біля цієї станції і було вперше відмічено унікальне явище – арктичний сніг став рожевого кольору. Через цю подію в мережі почало ходити чимало чуток і здогадів щодо дивної аномалії.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «УНІАН»

Відомі вчені заявили про те, що в Арктиці сталася дуже цікава подія – сніг став рожевого кольору. Фахівці вирішили прокоментувати цю ситуацію та поділитися своїм досвідом.

За словами експертів у сфері науки, ця аномалія пов'язана з тим, що на території Арктики приходить кінець літа. Саме через це білий сніг змінив свій колір.

"Таке забарвлення з'являється внаслідок розвитку в снігу мікроскопічних зелених одноклітинних водоростей", - розповіли у Національному антарктичному науковому центрі.

Якщо в Арктиці змінився колір снігу, це говорить про те, що будуть зміни клімату. Так, саме в цей момент арктичний сніг набагато менше відбиває сонячне світло та тане набагато швидше.

""Цвітіння снігу" сприяє зміні клімату. Адже через забарвлення сніг менше відбиває сонячного світла і швидше тане. Як наслідок, у ньому розвивається все більше яскравих водоростей, від чого танення ще прискорюється", - заявили фахівці.

Читайте також:

Готуємось до аномалій: кліматолог розповіла, якою буде весна цього року

Інопланетне сяйво: у небі над Києвом помітили незвичну аномалію. Фото

Як виглядає нова марка, присвячена роковинам вторгнення в Україну росіян